politik och minnen..brödsmulor för folket

Ett telefonsamtal i går:

X.:
.."men jag ska på stan nu, det är tjejkväll"
Jag:
 "Vaf**n är det tjejkväl IGEN!!? Det var ju nyss tjejkväll. Varför är det sldrig killkväll? Handlen motverkar verkligen jämställdheten ****kapitalist -#£!*$€£¤##**¤# "

Nästa samtal:

Y:
"Men jag håller på och ta på mig strumpor, ska på tjejkväll"
Jag:
..."mm hörde om det, handeln motverkar jämställdheten, tjejjer dom ska shoppa, vad ska vi göra?"
Y:
"Men ni ska ju vara hemma med barnen, det är ju jämställt."
Jag:
"Nä, men om man inte har barn då? Ska inte vi få shoppa då?"

..Det hela fick oanade konsekvenser smo att jag ska skriva till Bodens moderata näringslivsstyrelse/nämnd och klaga på att de motverkar jämställdheten samt nykterheten (man ska shoppa, bada och köpa räkmacka och vin när det är tjejkväll..mitt i veckan) Sen så lovade jag att brodera hammaren och skäran i guld på Y:s röda sockar så att hon kan vara en "rödstrumpskärring"..på riktigt :)
_________________________________________________

Till minnena hör att jag nyss hörde "sound of tha police" med KRS-one ...naaajs, tänker på snowboardtävlingen med Håkan och Erika, när jag var nykär och inte ännu hade slutat dricka eller gift mig. Good times-Bad times

Nu ska sonen sövas, kaffe

boknörd

gjorde ett litet test..kul...ydligen så finns det lite boknörd, jag som bara läser facklitteratur och barnböcker :P

    

framtida mål

Detta blir ett kort inlägg..kommer nog snart något smaskigt igen, men..
Jag har kommit underfund med tre framtida livsmål:
  1. Lära mig samiska, hittade en liten kurs..blir då lulesamiska till att börja med. Det här är för att stärka min egen självbild (utifrån vad viss forskning säger) genom att förvalta mitt kulturella arv.
  2. Lära mig arabiska, Martina skulle gå arabiska..så jag tänkte först lära mig av henne, så får jag se sen..Kunde ju vara kul att kunna om man bor i ett muslimskt område.
  3. Lära mig spanska, i någon form..börjar röra sig en del spansktalande människor runt i mitt liv, så det kunde ju vara kul.

Metafilosofisk hypotes om sanningen

Men man kan aldrig frångå att verkligheten är sann, det är bara vi som inte kan fånga sanningen, i objektiv mening, därför är sanningen alltid närmare oss än vad vi tror, man kan säga att sanningen är oss in på skinnet..men vi kan aldrig få den.  

Det här var en metafilosofisk slutsats om sanning, teori och fakta...varför? Jo en diskussion uppkom till följd av min gode vän Freddes dagboksinlägg om detta, jag citerar:

"Jag skulle vilja lägga ett citat från en av dom Franska tänkarna vid namn Auguste Comte, grundare av den moderna positivismen: 'If it is true that every theory must be based upon observed facts, it is equally true that facts can not be observed without the guidance of some theories.' Om så är fallet, vilket det "logiskt" sett är, kan vi verkligen veta något överhuvud taget? Och då menar jag VERKLIGEN veta......Sug på den."

Dagens metafunderare ^^
/Raymond

veckoslut

Halv nio en söndagskväll är väl utmärkt tid för en metafunderare?!

Funderade lite över svåra livsfrågor, framtid och sådär, skickade ett cyber-hej till en gammal skol-/kollektivvän och fick ett hej tillbaka..tiden går..vet inte vad jag känner eller tänker kring det just nu.. jag är här, nu..tänker jag med en axelryckning.

Mina tankar lämnade snabbt tids- rums- och livsfrågor. Vandrade iväg mot mitt nu...skolan.
Har läst en sååå trälig (gammlat roligt uttryck) bok om arbetslag, nu undrar jag om det kommer att påverka min syn på arbetslag, kommer jag ens att vilja arbeta i arbetslag längre..var boken avskräckande tråkig?..kanske inte..

However..telefonen plingar, tv:n surrar, Lollo frågar om jag ska skriva blogg...jag gör ju det nu..
kläderna till dagisfoto är framme, Leo är badad, mätt och sover. efter en helg med pappa hos farmor i skogen..nu ska bara pappan badas..eller nåt. Fortsätta läsa, å sen sova,..grupparbete i morrn, upp tidigt.

måste bara säga daem.

Kylie och Usher..tänk att få se dem tillsammans..danzadanza

..jag behöver tatuera mig

Ibland så måste jag bättra på karaktären, eller nåt, men ibland så finner jag mig själv bläddrande bland grunder för min livsåskådning, mitt förhållningssätt...my way of life. Förra veckan var det att damma av Kommunistiska manifestet och så sneglade jag på pärmen till boken om Sveriges arbetarrörelse och Per Götrek.
I dag blev det Independent Order Of Good Templars, efter att jag i en bygdegård i går kväll studerade en gammal tafvla från en IOGT-ordern. Jag fastnade för mottona på tavlan, och nu minns jag inte alla (skulle ha fotat den som jag tänkte), men letade upp lite av det på tha Internet. Faith Hope and Charity,Our field is the world och total abstinence ..något.

hm.  jag måste tatuera in en textremsa på kroppen som väger tungt..jag känner mitt behov bli större och större, visst jag har två som ska in, men de handlar om mitt liv och mina erfarenheter..nu vill jag ha något idealistiskt..
Sätt livet i pränt på din kropp!!..

Top 5 muslimska fraser

Kom på i dag att det kanske ändå vore kul med en blogg..
Efter att ha läst Bongo Ashers intervjuer i går fick jag för mig att läsa lite om islam igen, det kommer med jämna mellanrum, religionsdiskussioner är kul..så också metakognitation och socialantropologi.
Så iaf. tänkte jag att man varje dag kunde ha top 5 muslimska fraser(något jag kom på när jag pratade med Leos gudfar tidigare under kvällen), men jag kan nog inte göra det då jag inte kan koranen.men jag ska försöka få ihop några uttryck i kväll i alla fall.

F.ö. så skriver jag nu ett arbete om pedagogisk dokumentation(ett sjukt jobbigt uttryck att skriva på tangentbordet, men nu sitter det)..

Så nu ska vi se:
På plats nummer ett kommer i dag: Insha' Allah
Plats nummer två får: Bismillah al-Rahman al-Rahim
På tredjeplats kommer: Allahu akbar
Fjärdeplats blir: Thabiha
Och sist men inte minst, femteplatsen: Fard al-áiya


Peace and out!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0