avhållsamheten

Fick nyss en idé..dagens bästa kanske.. om ett kampanjgrepp för preventiv verksamhet.
Det är att ge ett maktperspektiv på nyttjandet av allehande droger, att trycka på det alltså..
att: Jag har makt över mig själv och mitt liv. Ingen kan säga åt mig vad jag ska göra. Jag är inte under influens av några droger somfår mig att göra andra saker, eller att andra får mig att göra saker...jag har makten över mitt eget liv när jag väljer att vara ren. Makten börjar vid att ta beslutet om avhållsamheten, då bestämmer jag att inte låta någon, eller något annat bestämma över mitt liv.

Jag har i politiska sammanhang gett en liknande vinkel, just om makt därför att alkohol som exempel är kontrarevolutionärt. I Ryssland ställde man ut vintunnor för att stilla folket och kampen, för att förhinidra en revolution.
I Norrland böt man skog och annat mot brännvin med samerna, man söp ner dem..i Nordamerika skedde samma sak. Huruvida Leastadius hade rätt väg eller rätt svar tänker jag inte gå in på , men han såg fördärvet och lyfte fram avhållsamheten i norrbotten..

Vem ger Du dina pengar, din tid och ditt liv till när du tar droger (ja dit räknas alkohol..) ?!

quiz som jacko

   
 
dukännermiginte
1) Vilket material gör de bästa byxorna?
 Jeans..a ni vet
 Linne..alltså inte en wifebeater, utan en sån där väv..
 Manchester..hur d nu stavas när det gäller tyg å inte füssball
 Polyester, som inte andas så bra..
 
Powered By: QUIZYOURFRIENDS.com

aristoteles, anisbröd und das kapital

ska ägna resten av natten av att skriva klart en rapport, i morrn tror jag att det blir julklappshandling av det billiga slaget ..som den rika man jag är. Funderade på julen, visst är det lite traditioner kvar sedan familj och skola, men det känns verkligen i år som att den egentligen bara handlar om klappar och mat, maten är väl då den tradition/ritual som gör julen för mig, glögg, pepparkakor, julstjärnor, anisbröd och julbordet..det är smaker som under en viss tid av året är förknippat med denna ritual/tradition..
hursomhaver..sedan är det bara att sätta sig och läsa, måste läsa klart den här boken, jag inte har börjat på, tills på onsdag..jag tror den är småtung..maasssa filosofi Aristoteles, kardinaldygder och omdömet som måste kultiveras, det blir nog kul att diskutera sedan, till skillnad från all stress om julen, pengar jag inte har och kärleken jag saknar i mitt liv..ja så är det. men jag får iaf tatuera mig mer snart..
 

läste f.ö. i kyrkans tidning i dag att man i tyskland säljer slut på Marx "das kapital" i dessa finansieringens kristider..jag tycker at det låter sweet. jag proklamerar revolution varje dag nu tror jag och det är **** inte långt ifrån och om SD el. liknande tar sig mer plats högre upp så kommer jag nog att lägga ner det sista av min pacifistiska sida som finns kvar, klass****, ********* bot och inga visor (annat än de trallvänliga marschvisorna som man sjunger kamratligen under anstormningen)..

har redan lagt ut detta inlägg på ett annat hörnv av världsnätet, men i denna blogg har jag valt att censurera samt dölja delar av mig själv, delvis pga. min utåtriktade bild av mig själv samt även av risker för påhälsningar av säpo osv. (nej jag skämtar inte, när man öppet proklamerar starka motsättningar, som ev. kan luta mot uppvigling-tolkningsfråga, mot överheten så kan det ses som brott eller hot mot rikets säkerhet)

ha en bra dag, helg, fortsättning, liv..osv
//Jag lite mer mig själv, som ni inte ser

Lite poesi

Blev mycket filosofi under eftermiddagen i dag..det fick igång hjärnanmin kära vän.

Men jag tänkte inte tänka så mycket här utan enbart citera en gammal favorit Herr Gustaf Fröding. en dikt som rör förnuftet och tanken och en som handlar om i dags dagar aningen kontroversiell kärlek, men för den skull inte okonventionell... håll till godo ni läsare!

"Idealism och realism

Nu är jag led vid tidens schism
emellan jord och stjärnor.
Vår idealism och realism,
de klyva våra hjärnor.

Det ljugs, när porträtterat grus
får namn av konst och fägring.
En syn som svävar skön och ljus
i skyn, är sann som hägring.

Men strunt är strunt och snus är snus,
om ock i gyllne dosor,
och rosor i ett sprucket krus
är ändå alltid rosor."
[G. Fröding. Nya dikter. Maj, 1894]


"En kärleksvisa

Jag köpte min kärlek för pengar,
för mig fanns ej annan att få,
sjung vackert, I skorrande strängar,
sjung vackert om kärlek ändå.

Den drömmen, som aldrig besannats,
som dröm var den vacker att få,
för den, som ur Eden förbannats,
är Eden ett Eden ändå."
[G. Fröding. Gralstänk. Juni, 1898]

RSS 2.0